Joke Timmermans

Tweede plaats bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Joke werd geboren in Herk-de-Stad op 17 september 1979. Ze groeide op in Lummen maar verhuisde in 2010 naar Schulen. Daar bouwde ze aan haar droom om mensen in contact te brengen met paarden op een paardvriendelijke wijze. Als paardencoach bij Yoki brengt ze mensen dichter bij zichzelf door de interactie met paarden. Ze ontdekte daar ook dat de natuur een helende invloed heeft op mensen. Ze wil dan ook de Herkenaren zo veel mogelijk kansen geven om van de natuur te genieten.

De liefde voor de natuur kreeg ze door haar ouders met de paplepel ingelepeld. Het was dan ook geen verrassing toen ze de afstudeerrichting mens en natuur koos aan de universiteit van Maastricht. Ondertussen werkt ze voor een organisatie die mens, natuur en cultuur verbindt en investeert in een levend landschap. Ze coördineert er twee projecten rond paardenweides.

Ze is gek op gezonde en eerlijke voeding waarbij in het productieproces de impact op de aarde en de dieren zo gering mogelijk is én waarvoor de boer een eerlijk loon krijgt. Ze is al jaren een tevreden lid van een biologische zelfpluktuin. Het stimuleren van biologische teelten en plastic verminderen zijn dingen die ze voor de Herk-de-Stad wil promoten.

Verder wil ze ijveren voor het openstellen van buurtwegen die zowel door ruiters, wandelaars, fietsers als schoolgaande jongeren kunnen gebruikt worden. Ze gaat regelmatig met de fiets naar haar werk in Houthalen en ze wil veilig en alternatief vervoer stimuleren via veilige en groene fietspaden in Herk-de-Stad.

Ze wil graag het gemeentebestuur van Herk-de-Stad helpen om een voorbeeld te zijn voor de burgers in het denken over ecologische alternatieven om zo de schaarse bronnen op aarde te sparen. Dit kan gaan over alternatief vervoer, korte keten voedsel, fair trade, alternatieve energie.

Verder zijn eerlijkheid en authenticiteit van haar belangrijkste waarden en hoopt ze deze in de Herkse politiek te introduceren.

Wees zelf de verandering die je wil zien in de wereld!